Főoldal  ·  Közösségünk

Tanáraink és munkatársaink


ANTAL BORBÁLA
osztálytanító, angolnyelvtanár
(5. osztály)

Kislány korom óta mindig tanár szerettem volna lenni. Az ELTE angol szakának elvégzése után tanítottam angolt különböző cégeknél és nyelviskolákban. Az emberekkel való foglalkozás nagy örömet jelentett számomra. Az igazi kiteljesedést azonban a gyerekekkel, igazi iskolai közösségben zajló oktató-nevelő munka hozta meg számomra, melyre a Lauder Iskola gimnáziumi tagozatán nyílt lehetőségem, ahol 12-18 év közötti gyerekeket tanítottam.

A Waldorf-pedagógia közelébe akkor kerültem, amikor a nagyobbik lányom óvodába készültekor egy Waldorf-ovira esett a választásunk. Az itt eltöltött évek nem csak a gyereknevelésről és tanításról alkotott elképzeléseimet, hanem a családunk életét is megváltoztatták. Mások lettek az ételeink, a dalaink, az ünnepeink, hétköznapjaink, egyszóval a Waldorf nálunk életformává vált.

Ennek hatására iratkoztam be a solymári Waldorf Pedagógiai Intézet posztgraduális esti képzésére, és így lehetővé vált, hogy az otthon töltött ’ovis’ évek után Waldorf-iskolában folytatódjon a pályám. A Rákosmenti Waldorf Iskolában egy nagy tudású, tapasztalt Waldorf tanárokból és fiatal, dinamikus, frissen gondolkodó kollégákból álló csapatban azt csinálhatom, amit szeretek.