Főoldal  ·  Iskolánk

Jelentkezés leendő elsősöknek

Érdeklődő családok számára minden év januárjában négyrészes előadássorozatot indítunk a Waldorf-pedagógiát és iskolánk életét bemutató témákban. Az előadássorozat végén nyílt napra várjuk a szülőket. Idén az előadássorozat két középső alkalmát élményműhelyekké alakítva aktívabb bepillantást engedünk iskolánk életébe.

A jelentkezési lapok leadási határideje:
2017. március 2. péntek 12:00

Kérjük, hogy mellékeljék a letölthető u.n. Adatlapot is, kitöltve!

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISMERKEDÉSI RENDRŐL 

Az ismerkedési folyamatot az aktuális körülményekhez igazítottuk. Eszerint a menetrend ebben a tanévben a következő lesz:

 1. NYÍLT NAP

Az előadássorozat végén nyílt napra várjuk a szülőket. Az idén, 2018-ban, február 28-án, szerdai napon engedünk betekintést a tanórákba. A nyílt napon, mint más napokon is, a tanórák pontosan 8:00 órakor kezdődnek. Kérjük, hogy 7:30 és 7:45 óra között érkezzetek, hogy időben sikerüljön osztályt és órákat választani. A bejáratnál elhelyezett táblázatok és kollégáink segítenek ebben. A későket sajnos nem tudjuk beengedni!

 2.  ISMERKEDÉS A GYEREKEKKEL ÉS SZÜLEIKKEL

Márciusban indul az ismerkedés a gyerekekkel terveink szerint a következő időpontokban: 2018. március 3-a szombat, március 10-e szombat, március 14-e szerda és március 24-e szombat. Az idén 7 fős csoportokban hívjuk be a gyermekeket. Erre az alkalomra kényelmes ruhában és benti cipőben jöjjenek! A foglalkozás időtartama 1 óra.

 A következőket feltétlenül hozzák magukkal:

  • valamennyi, gyermekükről készült szakvéleményt, pl. logopédustól, fejlesztő pedagógustól, nevelési tanácsadótól vagy szakértői bizottságoktól,
  • olyan fényképet, melyen gyermekük jól felismerhető és azt szívesen itt is hagyják az osztálytanítónak,
  • továbbá, egy kézzel írt,  kb. ½ oldalas gyermekbemutatást, ami segítségére  lehet a pedagógusnak abban, hogy mihamarabb megismerje gyermeküket.
  • Amennyiben a Felvételi adatlapot nem juttatták még el iskolánkba természetesen azt is kérjük!
Pedagógusaink a szülőkkel is elbeszélgetnek arról, miért választották a Waldorf-pedagógiát, ill. a mi iskolánkat gyermekük számára, mit várnak az intézménytől, stb.. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindkét szülő megjelenjen az ismerkedésen! A szülői beszélgetések a felvételi közben lesznek.

 3. CSOPORTOS ISMERKEDÉS A GYEREKEKKEL

A leendő első osztályosok számára szervezett csoportos ismerkedés időpontja 2018. március 28-a, szerda, 15:00 lesz. Az addig nyert információk, tapasztalatok feldolgozása folyamatban van, a meghívók küldése is folyamatos. Kérjük, tegyétek magatokat szabaddá erre az időpontra! Az utolsó meghívó levelek 26-án, hétfőn várhatók.

Abban az esetben, ha a pedagógusok nem tudnak egyértelmű döntést hozni a felvételről, előfordulhat, hogy némely gyermeket még egyszer vissza kell hívnunk.

Döntésünkről az értesítések 2018. április 13-án, pénteken várhatók.