Főoldal  ·  Iskolánk

Jelentkezés leendő elsősöknek

ISMERKEDÉS A LEENDŐ ELSŐSÖKKEL


Ismerkedünk. Alaposan.
Gyerekekkel és szüleikkel is.


ÍGY MUTATKOZUNK BE:


A felnőtteknek előadásokat tartunk, és élményműhelyek keretében nyújtunk bepillantást a tanórákon zajló folyamatokba, a gyerekek mindennapjaiba. Az idén már ősszel elhangzott egy rövid előadás, volt közös beszélgetés és lezajlott egy élményműhely. Kézimunka, euritmia és Bothmer témákat érintettünk.
És most folytatjuk ezt a január 24-i és február 7-i alkalmakkal. Már csak a legutolsó van hátra, 17:30-kor kezdődik.
Az u.n. nyílt napon kitárjuk az osztálytermek ajtaját és anyukák, apukák személyesen ülhetnek be az iskolapadok és az iskolások - mögé, megfigyelőként.
A látogatók előzetes kínálatból választva láthatnak főoktatásokat és szakórákat 2. osztálytól felfelé. Az idei nyílt napunk novemberben volt, erre a mostani folyamatban többször már nem kerül sor.


JELENTKEZÉS


jelentkezési lapok végső leadási határideje: 2022.03.06. 18:00!
Kérjük, hogy a Jelentkezési laphoz mellékeljék a következőket:

  • Felvételi adatlapot
  • valamennyi, gyermekükről készült szakvéleményt, pl. logopédustól, fejlesztő pedagógustól, nevelési tanácsadótól vagy szakértői bizottságoktól,
  • egy egész alakos fényképet, melyen gyermekük jól felismerhető és azt szívesen itt is hagyják az osztálytanítónak,
  • egy családi fotót, amelyen a jelentkező gyermeken kívül anyukát, apukát és testvéreit is láthatjuk). Ez utóbbi kép természetesen nem kötelező, de nekünk nagy segítség lenne!
  • egy kézzel írott, alaposan átgondolt, részletesen kidolgozott gyermekbemutatást

ÍGY ISMERJÜK MEG A JELENTKEZŐKET:


A gyerekeket játszóházba hívjuk. Ezek időpontja az idén: február 24. és március 10. Kértük a jelentkezőket, hogy a kettő közül egyet - csak egyet – feltétlenül válasszanak! Ehhez regisztrálni kell a e-mail címre küldött levéllel, megadva a szülők és gyermekük nevét, ill, a választott időpontot.

A jelen állapot szerint a febr. 24-i időpont már betelt!

A következő lépés, hogy kisebb csoportokba is meghívjuk a leendő iskolásokat, ahol egy mesejátékban vehetnek részt. Március 12-ére és 13-ára max. 4 fős csapatokba osztjuk be a gyerekeket. Erre az alkalomra kényelmes ruhában és benti cipőben jöjjenek! A foglalkozás időtartama kb. 1 óra.  

A családdal való ismerkedés részeként pedagógusaink a szülőkkel is beszélgetnek arról, miért választották a Waldorf-pedagógiát, ill. a mi iskolánkat gyermekük számára, mit várnak az intézménytől, stb.. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindkét szülő megjelenjen az ismerkedésen! A pontos időpontokat e-mailben közöljük.   


DÖNTÉS A FELVÉTELRŐL


A Tanári Konferencia tagjai közösen döntenek a gyermekek felvételéről egy kiegyensúlyozott „Waldorf-osztály” összeállításának szem előtt tartásával. A döntésről a szülőket márc. 21-étől határozatban értesítjük, figyelembe véve az állami beiratkozási időpontokat is. Felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk e-mailben.EGY NAPUNK KÉPEKBEN


Művészeti nevelés


Nyelvtanítás a Waldorf iskolában


Ritmus és mozgás a mindennapjainkban