Főoldal  ·  Iskolánk

Jelentkezés leendő elsősöknek

Érdeklődő családok számára minden év januárjában négyrészes előadássorozatot indítunk a Waldorf-pedagógiát és iskolánk életét bemutató témákban. Az előadássorozat végén nyílt napra várjuk a szülőket.

A jelentkezési lapok leadási határideje:
2017. március 3.

Kérjük, hogy mellékeljék a letölthető u.n. Adatlapot is, kitöltve!

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISMERKEDÉSI RENDRŐL 

Az ismerkedési folyamatot az aktuális körülményekhez igazítottuk. Eszerint a menetrend ebben a tanévben a következő lesz:

 1.  ISMERKEDÉS A GYEREKEKKEL

Márciusban indulnak az ismerkedések a gyerekekkel. Az idén 5-6 fős csoportokban hívjuk be őket. Erre az alkalomra kényelmes ruhában és benti cipőben jöjjenek! A foglalkozás időtartama 1 óra. Elég, ha egyik szülő kíséri el a kicsiket.

 A következőket feltétlenül hozzák magukkal:

  • valamennyi, gyermekükről készült szakvéleményt, pl. logopédustól, fejlesztő pedagógustól, nevelési tanácsadótól vagy szakértői bizottságoktól,
  • olyan fényképet, melyen gyermekük jól felismerhető és azt szívesen itt is hagyják az osztálytanítónak,
  • továbbá, egy kézzel írt,  kb. ½ oldalas gyermekbemutatást, ami segítségére  lehet a pedagógusnak abban, hogy mihamarabb megismerje gyermeküket.
  • Amennyiben a Felvételi adatlapot nem juttatták még el iskolánkba természetesen azt is kérjük!

 2. NYÍLT NAP

Az előadássorozat végén nyílt napra várjuk a szülőket. Az idén február 28-án, keddi napon engedünk betekintést a tanórákba. A váratlan nagy érdeklődésre való tekintettel több jelentkezést már nem tudunk fogadni.
A nyílt napon a tanórák pontosan 8:00-kor kezdődnek. Kérjük, hogy ½ 8 és ¾ 8 óra között érkezzetek, hogy időben sikerüljön osztályt és órákat választani. A bejáratnál elhelyezett táblázat és kollégáink segítenek ebben. A későket sajnos nem tudjuk beengedni!

 3. CSOPORTOS ISMERKEDÉS A GYEREKEKKEL

A leendő első osztályosok számára szervezett csoportos ismerkedés időpontja 2017.03.30-a, csütörtök, 15:00 lesz. Az eddig nyert információk, tapasztalatok feldolgozása folyamatban van, a meghívók küldése is folyamatos. Az utolsó meghívó levelek 27-én, hétfőn várhatóak. Kérjük, tegyétek magatokat szabaddá erre az időpontra!

 4. ISMERKEDÉS A SZÜLŐKKEL

A családdal való ismerkedés záró aktusaként pedagógusaink a szülőkkel is elbeszélgetnek arról, miért választották a Waldorf-pedagógiát, ill. a mi iskolánkat gyermekük számára, mit várnak az intézménytől, stb.. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindkét szülő megjelenjen az ismerkedésen! Terveink szerint a szülői beszélgetés a felvételi közben lesz.

Abban az esetben, ha a pedagógusok nem tudnak egyértelmű döntést hozni a felvételről, előfordulhat, hogy némely gyermeket még egyszer vissza kell hívnunk.

Bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk, szintén e-mailben.