Waldorf-alapokon nyugvó iskola Sashalmon

Iskolánk azért jött létre, hogy a gyermek szellemi, testi-lelki, akarati és szociális fejlődését harmonikus egységben megvalósító Waldorf-szellemiséget ápolja és gyakorlatba ültesse; szociálisan érzékeny, tudatos közösséget formáljon és így járuljon hozzá a társadalom fejlődéséhez.

Alapelveink:

  • Gyerekek és érdekei
  • Tisztesség és szeretet
  • Waldorf-értékek iránti elköteleződés

Szépítő Szombat

A szépítő nap azon alkalmak egyike, amikor rácsodálkozhatunk a közösség erejére. Első pillantásra hatalmasnak tűnő munkák készülnek el ezen a napon, hála az összefogásnak, ráadásul nagyon jó hangulatban telik mindez! Köszönjük a Zugló TV-nek, hogy nálunk jártak, és megörökítették ezeket a pillanatokat!

Sztrájk

Mi, a Sashalmi Waldorf Iskola munkavállalói, szolidaritásunkról biztosítjuk a sztrájkoló vagy polgári engedetlenséget kinyilvánító pedagógus és pedagógiai munkát segítő kollégáinkat.
A sztrájk alapjog! Ez mindannyiunk ügye!

Budapest, 2022. március 16.

A polgári engedetlenségben részt vevő, illetve támogató tanárok névsora:
Bakonyi Márta, Baumann Borbála, Bennő László, Berentés Éva, Busa-Várkuti Melinda, Gál Adrienn, Kocsis Katalin, Kosiciár Krisztina, Madaras Andrea, Matisz Melinda, Márton Mónika, Nagy Ildikó, Póder Galina, Sinkóné Faragó Lívia, Szabó Zsuzsa, Száka Kornélia, Tóth Márton, Vajda Enikő, Vértes Anikó, Vollárné Farkas Tünde

Nyolcadikosok utazása a "Határtalanul!" programmal

Az elballagó nyolcadik osztály pályázatot nyert a programban, így 2021 nyarán támogatással juthatott el az osztály Erdélybe. Az erről készült beszámolót itt olvashatjátok.


Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

A Magnet Bank támogat

A Magnet bank által kiírt KAP-2016 pályázaton iskolánk 82.805.- Ft-ot nyert el, melyet melyet az udvari játékok vásárlására fordítottunk.