Waldorf-alapokon nyugvó iskola Sashalmon

Charity 5.0 – Nagyszabású Jótékonysági est a Sashalmi Waldorf Iskolában


Dátum: 2023. május 20. 18-23 óráig

Helyszín: Sashalmi Waldorf Iskola, Budapest XVI., Thököly út 13. /bejárat az Elemi utca felől/
Iskolánk kreatív, szórakozni szerető szülői és tanári közössége immár 5. alkalommal rendezi meg fergeteges jótékonysági estjét, melyen színvonalas zenés, táncos produkciókat és egyéb performanszokat láthatnak a vendégek. A rendezvény szünetében árverés és tombola teszi még színesebbé a programot.
Rendezvényünknek, amire hónapokon keresztül sok-sok befektetett energiával készül a közösség, az együttléten és szórakozáson túl mindig van egy konkrét célja, amire adományokat gyűjtünk. Ebben az évben szeretnénk, hogy a földszinti vizesblokkok és torna öltözők is megújulhassanak a sok-sok éves, elavult technológia és kopott, esztétikailag vállalhatatlan szaniterek, burkolatok terén.

A kitűzött cél: XXXXX forint

Hogyan támogathatsz?

Amit mi beleteszünk: nívós produkciókkal készülünk, kiválasztjuk a fellépőket, összerakjuk az est programját, megszervezzük a technikai hátteret, büfét szervezünk, koordináljuk az árverést és a tombolát. Ezek pedig a te lehetőségeid: Jegyvásárlás: a rendezvényen való részvételedhez különböző jegytípusok közül választhatsz. Amennyiben nem tudsz személyesen jelen lenni az eseményen, a jegyet továbbajándékozhatod, vagy tekintheted adománynak. Kedvezményes jegyek 3.900 Ft, normál belépőjegyek 5.900 Ft, Támogatói jegyek 9.990,- Ft- os áron kaphatóak az iskola irodájában. Ha az iroda nem esik útba neked, fordulj Potyondi László szervezőhöz a laszlo.potyondi@gmail.com címen vagy a +36309666656-os telefonszámon.

Tombola, árverés, büfé: A jótékonysági est alatt vásárolhatsz tombolát, licitálhatsz árverésen, valamint te magad is ajánlhatsz fel ajándéktárgyakat, szolgáltatást, amit kisorsolunk, árverezünk. A büfé szuper kínálata gondoskodik arról, hogy éhes-szomjas ne lehess, fogyasztásod egy részével is a nemes célt támogatod. Céges támogatási lehetőségek: Szeretettel és hálával fogadunk nagyobb összegű adományt. A társasági adó alá tartozó céges adományozók - az Alapítvány által kiállított igazolás alapján - az adózás  előtti eredményüket csökkenthetik a közhasznú tevékenység támogatására adott összeg 20 százalékával.

Amit kínálunk támogatóinknak:

Megjelenés a támogatói falon : a rendezvény előtt és alatt támogatói fal kerül kihelyezésre a bejáratnál, melyen legfelül a Főtámogató(k) 18x18 cm-es logója szerepel majd /100.000 Ft feletti támogatás esetén/, ezalatt következnek a kisebb támogatók 10x10 cm-es logóval /50.000-99.900,- Ft közötti támogatás esetén/, majd 7x7cm- es logóval a 10.000,- és 49.900,- Ft közötti összegű támogatók jelenhetnek meg. Bemutatkozó anyagok kihelyezése: Támogatóinknak lehetőséget biztosítunk a molinó melletti asztalkán szórólapok, bemutatkozó anyag, névjegykártya stb. elhelyezésére. Egyéb online és offline lehetőségek: Támogatóink neve a műsor alatt is elhangzik, bemutatjuk őket a Facebook eseménynél, és lehetőségünk van az iskola honlapján is feltüntetni őket.
Köszönjük, hogy bármilyen formában hozzájárulsz újabb álmunk megvalósításához, amivel sok-sok gyerek mindennapjait tehetjük komfortossá. Ne feledd, sok kicsi sokra megy, fontos nekünk, hogy lehetőségeidhez mérten, jó érzéssel adj, minden felajánlást hálával fogadunk.

Várunk szeretettel a Jótékonysági esten!
A Szervezők


Így kezdődött….

- rövid történeti áttekintés a Sashalmi Waldorf Iskola Jótékonysági estjéről2017 tavaszán iskolánk, a Sashalmi Waldorf Iskola tanárai gondoltak egy szépet és merészet, hogy szeretnék valami különlegessel és belőlük fakadóval támogatni az iskola építkezését. Korábban sem igazi tornatermünk, sem előadások megtartására alkalmas terünk nem volt, így éppen egy nagyívű építkezés közepén tartottunk. Pedagógusaink, hogy ezt anyagilag is támogassák, megszervezték az akkor első Jótékonysági estünket. Ezen akkor még csak tanáraink fergeteges előadásait élvezhettük. Volt ének, tánc, euiritmia, dráma, nevetés. Óriási sikerük volt, a legnagyobb tapsot a kánkán produkciójuk kapta. Tanáraink ötletén felbuzdulva elhatároztuk, hogy az eseménynek hagyományt teremtünk.


2018. áprilisában már a második Jótékonysági estet rendeztük meg, az akkor majdnem teljesen elkészült új aulánkban, a szülői közösség és a tanári kar közös műsorával. Célunk az akusztika javítása, az aula hangtechnikai fejlesztése volt. Így újabb sikeres rendezvényt tudhattunk magunk mögött egyre bővülő, színesedő műsorkavalkáddal.


A harmadik estünkre, a Charitiy 3.0-ra már hagyományos módon 2019. májusában került sor, pantomimmal, kabaré jelenettel, tánccal, énekkel, szülők-tanárok együtt és külön-külön, fergeteges rock and roll bemutatóval, árveréssel, tombolával, büfével. A kitűzött cél megvalósulása mellett igazi összekovácsoló közösségi élményben volt részünk. Majd jött a pandémia, így két év kimaradt.


Tavaly májusban a korábbiakhoz hasonló lelkesedéssel és sikerrel a Charity 4.0 bálunkat is megszerveztük, megtartottuk és eredményéből már összejött annyi támogatás a félre rakott alapítványi pénz mellé, hogy idén az aula akusztikájának a javítása megtörténhet.


A mostani estünkön már jó eséllyel láthatjuk és megtapasztalhatjuk a felhelyezett akusztikai panelek áldásait és lehetőségünk lesz a sokkal jobb hangminőséget élvezni.

Az, hogy remek hangulatban, igen nívós előadásokban gyönyörködve, egy-egy komolyabb összegű támogatással is hozzájárulhatunk az iskolánk, gyerekeink, közösségünk építéséhez, és közben szuperül érezzük magunkat, a legnagyobb ajándéka ennek az eseménynek.


Szeretettel várunk téged is!